Photo of Wiosenna Sangria

Wiosenna Sangria

Sangria rozkręci każdą wiosenną imprezę. Niezastąpiona do potraw z grilla. Spróbuj naszego najnowszego przepisu na pyszny wakacyjny koktajl pełen wiosennego słońca.

Składniki

  • 1 butelka (750 ml) schłodzonego Barefoot Pink Moscato
  • 2 szklanki wydrążonych kulek z arbuza
  • ¼ - ½ małego schłodzonego arbuza bez pestek zblendowanego do otrzymania 470 ml soku
  • 60 ml soku z limonki
  • 100 ml syropu cukrowego – więcej albo mniej w zależności od tego, czy arbuz jest słodki

Jak to zrobić

  1. Przekroić arbuz na pół
  2. Wydrążyć za pomocą odpowiedniej łyżeczki dwie szklanki kulek
  3. Umieścić kulki w dzbanku i odstawić
  4. Usunąć pestki z drugiej połowy arbuza i pozostały miąższ pokroić na kawałki
  5. Umieścić kawałki arbuza w blenderze i zblendować je na gładką konsystencję (kontynuować aż do uzyskania 470 ml soku)
  6. Przelać 470 ml soku do dzbanka z kulkami
  7. Dodać sok z limonki i Barefoot Pink Moscato
  8. Dodać syrop cukrowy
  9. Schłodzić przed podaniem
  10. Podawać sangrię na lodzie i z kulkami arbuza.