Barefoot Wine & Bubbly
search barefoot

Szukasz sklepu w pobliżu? Wpisz szukaną frazę

search barefoot

Wiosenna Sangria

Sangria rozkręci każdą wiosenną imprezę. Niezastąpiona do potraw z grilla. Spróbuj naszego najnowszego przepisu na pyszny wakacyjny koktajl pełen wiosennego słońca.

Sekretny składnik: Pink Moscato

Porcje: 6+

Składniki

  • 1 butelka (750 ml) schłodzonego Barefoot Pink Moscato
  • 2 szklanki wydrążonych kulek z arbuza
  • ¼ - ½ małego schłodzonego arbuza bez pestek zblendowanego do otrzymania 470 ml soku
  • 60 ml soku z limonki
  • 100 ml syropu cukrowego – więcej albo mniej w zależności od tego, czy arbuz jest słodki

Do dzieła!

  1. Przekroić arbuz na pół
  2. Wydrążyć za pomocą odpowiedniej łyżeczki dwie szklanki kulek
  3. Umieścić kulki w dzbanku i odstawić
  4. Usunąć pestki z drugiej połowy arbuza i pozostały miąższ pokroić na kawałki
  5. Umieścić kawałki arbuza w blenderze i zblendować je na gładką konsystencję (kontynuować aż do uzyskania 470 ml soku)
  6. Przelać 470 ml soku do dzbanka z kulkami
  7. Dodać sok z limonki i Barefoot Pink Moscato
  8. Dodać syrop cukrowy
  9. Schłodzić przed podaniem
  10. Podawać sangrię na lodzie i z kulkami arbuza.

Możesz być także zainteresowany…

To komplement!

Czy jesteś wystarczająco dorosły, aby wejść do świata Barefoot Wine?

Ta strona jest przeznaczona dla osób pełnoletnich. Wpisując swoją datę urodzenia i klikając poniżej, aby przejść do witryny, potwierdzasz, że masz więcej niż 18 lat. Ta strona wykorzystuje cookies. Klikając poniżej, by wejść na stronę, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie i jak nimi zarządzać, przeczytaj naszą politykę prywatności.

Ups! Jeszcze chwilę musisz poczekać, aby wejść na stronę